Wat is een bikefitting?

'ALS EEN A-SYMMETRISCH LICHAAM OP EEN SYMMETRISCH PRODUCT MOET PASSEN'

Pas jij je aan aan jouw fiets, of laat je jouw fiets aanpassen aan jou?

de Bikefitter | Wat is een bikefit?

Een optimale fietshouding om zonder klachten, blessures en pijn met plezier te fietsen

Ieder lichaam is uniek en anders, daardoor kunnen er vaak beperkingen zijn met betrekking tot een perfecte afstelling. Een optimalisatie is bij de meeste fietsers (m/v) altijd te behalen.

Een optimale fietshouding helpt je om klachtenvrij en met plezier te fietsen. de Bikefitter helpt je bij problemen zoals pijn en ongemak in de rug, schouders en knieën. Ook tintelende handen of voeten komen regelmatig voor bij fietsers (m/v).

Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op jouw positie, zoals: type fiets, de framemaat en de keuze voor zadel en fietsschoenen.

Een symmetrische fiets en een a-symmetisch lichaam

Perfectie is niet altijd mogelijk. De Bikefitter streeft ernaar om jou in een optimale fietspositie te brengen. Het doel is om door een optimale fietspositie de fietser (m/v) in staat te stellen zijn of haar doelen zonder klachten, blessures en pijn met plezier te bereiken.

KORTOM: PAS JIJ JE AAN AAN JE FIETS, OF LAAT JE JOUW FIETS AANPASSEN AAN JOU?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Stuur een e-mail of bel me


Hoe onderscheidt de Bikefitter zich?

'Iedere actieve- en sportieve fietser (m/v) een onafhankelijk advies op maat bieden'

Missie van de Bikefitter:

  • Onafhankelijk in bikefit en advies
  • Optimale meting door het meest nauwkeurige analyse syteem van STT-systems

De Bikefitter biedt alleen maar dynamische fietsmetingen. Ongeacht op welk niveau, merk fiets of sportieve ambitie. Om jou het beste advies te kunnen geven werkt de Bikefitter merk- en product onafhankelijk

  • Optimale beleving met de meest geavanceerde apparatuur

De Bikefitter werkt met de meest geavanceerde Bikefitting oplossingen.

1. Pasfiets van bikefitting.com:

Hiermee kan ik de huidige fietspositie van jouw fiets direct overnemen. Dit is dan meteen het vertrekpunt (NUL meting) om tot optimalisatie van jouw fietsbeweging te komen.


2. 3D Motion Capture van STT:

3D Motion Capture (of 3DMC) is een 3D-systeem voor het vastleggen en analyseren van bewegingen 'full body' (360 graden). Speciaal voor het analyseren van de bewegingen op de racefiets, TT-Triatlon en ATB/MTB. Het STT-3DMC systeem valt door zijn unieke nauwkeurigheid (± 2 mm) en de geavanceerde interface op. De fietser wordt in realtime geobserveerd en gecorrigeerd.zadeldruk meting in Noord-Holland

3. Zadeldrukmeting van GebioMized:

Door middel van een zadeldruk meting kan de Bikefitter direct zien hoe de druk van het zitvlak is verdeeld over het zadel. Aan de hand van de analyse kan de juiste type zadel het de optimale positie van het zadel gevonden worden. Hierdoor ben je verlost van de vervelende zitvlak klachten.

STT-systems